Aardbeiencrêpes

    Aardbeiencrêpes

    30keer bewaard
    25min


    69 personen hebben dit gemaakt

    Hmmm! Dit recept heb ik van een vriend en ik ben er helemaal dol op. Crêpes met chocola, aardbeien en slagroom, wat moet ik er nog meer over zeggen...

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • Voor de crêpes
    • 1 ei
    • 60 ml magere melk
    • 75 ml water
    • 1 eetlepel plantaardige olie
    • 65 gr bloem
    • 1/4 theelepel suiker
    • snufje zout
    • Voor de vulling
    • 50 gr stukjes pure chocola
    • 150 gr verse aardbeien, in plakjes
    • slagroom, stijfgeslagen met wat suiker.

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Mix in een grote kom ei, melk, water en olie. Mix de bloem, suiker en zout erdoor tot het een glad geheel is.
    2. verhit een middelgrote koekenpan met anti-aanbaklaag op middelhoog vuur. Doe een schep beslag in het midden van de pan en draai de pan om zodat het beslag zich verdeelt over de bodem. Bak 2-5 minuten tot de crêpe goudbruin aan een kant is, draai eenmaal om. Herhaal dit met het resterende beslag.
    3. Smelt in een kleine steelpan op laag vuur de stukjes chocolade, onder voortdurend roeren. Haal van het vuur.
    4. Om de crêpes te maken: Smeer wat chocolade op de lichtere kant van een crêpe. Leg een laagje overlappende plakjes aardbei in het middel van de crêpe en rol op. Doe wat slagroom op de bovenkant en druppel nog wat chocola eroverheen. Herhaal met de andere crêpes.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    Ik ga het proberen , ik hoop dat het lekker is. - 10 nov 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren