Kip teriyaki van de bbq

    Kip teriyaki van de bbq

    8keer bewaard
    1dag30min


    424 personen hebben dit gemaakt

    Kipfilet gemarineerd in teriyaki saus, citroen, knoflook en sesamolie, dan op de bbq gegrild. Erg makkelijk en zeer geschikt voor een warme zomeravond. De restjes kun je gebruiken in salades of op een broodje.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 kipfilets
    • 225 ml teriyaki saus
    • 4 eetlepels citroensap
    • 2 teentjes knoflook
    • 1 dessertlepel sesamolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Extra tijd: 1dag marineren  ›  Klaar in:1dag30min 

    1. Doe de kipfilet, teriyakisaus, citroensap, knoflook en sesamolie in een grote afsluitbare plastic (diepvries)zak. Sluit de zak en schud goed zodat de kip goed wordt bedekt. Leg 24 uur in de koelkast, af en toe draaien.
    2. Verwarm de barbecue voor.
    3. Vet het barbecuerooster lichtjes in met olie. Haal de kip uit de plastic zak en gooi de overtollige marinade weg. Gril de kip 6-8 minuten per kant, of tot er helder vocht uit de kip komt als je er in prikt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren