Ananas advocaat taartje

    Ananas advocaat taartje

    1keer bewaard
    12uur25min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Heerlijke taart, voor speciale gelegenheden, zoals pasen.

    elly Flevoland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 6 blaadjes gelatine
    • 12 lange vingers
    • 1/2 ananas in stukjes
    • 1/2 citroen
    • 150 gr mascarpone
    • 125 ml slagroom
    • 75 gr witte basterdsuiker
    • 2 dl advocaat
    • 75 gr kristal suiker
    • poedersuiker
    • geraspte chocolade

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Extra tijd: 12uur in de koelkast  ›  Klaar in:12uur25min 

    1. Week de gelatine in koud water. Vet de vorm in met olie, en bekleed de bodem met lange vingers.
    2. Pers de halve citroen uit. Kook de ananas in suiker water.
    3. haal de ananas uit het suikerwater en laat deze afkoelen. Kook het citroen sap en een deel van het ananas sap, en los de gelatine hierin op. Laat het mengsel afkoelen.
    4. Pureer de ananas (als die is afgekoeld) En schep het door het gelatine mengsel
    5. Klop de slagroom stijf met de suiker. Schep de advocaat erdoor. Spatel het gelatine mengsel erdoor. Doe het geheel in de vorm zodra het begint te stijven.
    6. Min 12 uur in de koelkast. Garneren met poeder suiker, en geraspte chocolade.

    Tip

    Voor nog meer smaak, smeer de lange vingers in met advocaat.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren