Aardbeien mousse taart

    Aardbeien mousse taart

    5keer bewaard
    4uur20min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een hele fijne smaak, en heerlijk voor de zomer.

    elly Flevoland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 60 gr boter
    • 1 cake
    • 10 bastogne koekjes
    • 4 blaadjes gelatine
    • 500 gr aardbeien
    • 100 gr kristal suiker
    • 1 el citroensap
    • 2 1/2 dl slagroom

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Extra tijd: 4uur in de koelkast  ›  Klaar in:4uur20min 

    1. Snijd de cake in plakken van 1 cm. bedek de bodem hiermee.
    2. Smelt de boter en verkruimel de koekjes. Roer de kruimels erdoor. Verdeel het mengsel over de cake.
    3. Week de gelatine in koud water. Maak intussen de aardbeien schoon, en pureer de helft van de aardbeien met suiker.
    4. Knijp je blaadjes goed uit. Verwarm het citroensap en 1 el water. Los hierin de gelatine op.
    5. Roer het gelatine mengsel door het aardbeien mengsel.
    6. Klop de slagroom stijf, en spatel deze door het aardbeien mengsel heen. Schep de mousse op de koekjes laag.

    Serveersuggestie

    Garneer met aardbeien en evt slagroom

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren