Witbrood in de oven gebakken

    Witbrood in de oven gebakken

    15keer bewaard
    2uur20min


    35 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een basis recept voor witbrood. Je kunt het helemaal in de broodbakmachine maken, of juist met de hand gekneed, maar ik heb ervoor gekozen het deeg met de machine te maken en het brood daarna af te bakken in de oven. De korst wordt zo net iets lekkerder.

    Nanda Groningen, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 brood

    • 335 gr tarwemeel
    • 15 gr glutenmeel
    • 220 ml water
    • 40 gr boter, in blokjes
    • 5 gr zout
    • 2 theelepels suiker
    • 1 zakje (7gr) gist

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur30min  ›  Bereiding: 20min  ›  Extra tijd: 30min rijzen  ›  Klaar in:2uur20min 

    1. Doe het water, de boter, suiker, zout, tarwemeel, glutenmeel en gist in de broodbakmachine in de volgorde zoals de gebruiksaanwijzing aangeeft.
    2. Zet de machine op de deeg stand.
    3. Haal het gerezen deeg uit de machine en druk enigszins de lucht eruit. Vorm er een mooi brood van en leg deze op een bakplaat bestrooid met wat bloem. Laat het brood afgedekt met een vochtige doek nog minstens een half uur rijzen. Verwarm tijdens het rijzen de oven voor tot 220 graden.
    4. Besprenkel het gerezen deeg met water en bestrooi met bloem (voor een knapperige korst). Bak het brood in 20 minuten lichtbruin. Het brood moet hol klinken als je erop klopt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    ChefKevin
    van
    0

    knapperige korst beetje te weinig zout, maar dat is ieder zijn smaak - 18 jan 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren