Thaise komkommer-tomaatsalade

    Thaise komkommer-tomaatsalade

    59keer bewaard
    45min


    92 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een heerlijke zomerse salade. Fris zoet en niet te zuur.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 grote komkommer
    • 2 tomaten, in partjes
    • 1/4 rode ui, dungesneden
    • 60 ml rijstazijn
    • 2 eetlepels limoensap
    • 1 theelepel suiker, of naar smaak
    • 3 eetlepels versgehakte koriander
    • 3 eetlepels gehakte pinda's (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Extra tijd: 30min in de koelkast  ›  Klaar in:45min 

    1. Schil de komkommer in de lengte met een schaaf zodat je strepen met schil en zonder schil krijgt voor een feestelijk effect. Snij de komkommer in de lengte doormidden en snij er dan in de breedte dunne plakjes van. Doe de komkommer in een schaal met de tomaat en ui en meng door.
    2. Schenk de rijstazijn en limoensap in een apart schaaltje en roer de suiker erdoor tot het is opgelost. Schenk de dressing over de salade; meng door, dek af en zet minstens 30 minuten in de koelkast om koud te laten worden. Meng vlak voor opdienen de koriander erdoor en bestrooi met pinda's.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (4)

    EliseMuylaert
    5

    Eenvoudig recept, snel klaar en lekker pittig! - 19 jul 2013

    berts
    van
    2

    Koud serveren is een must, pinda`s op het laatst toevoegen, lekker - 24 nov 2013

    van
    0

    Heerlijke frisse salade. Zeker de moeite waard bij scherpe gerechten. - 20 jun 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren