Kiprollade met pesto en mozzarella

    Kiprollade met pesto en mozzarella

    81keer bewaard
    1uur5min


    873 personen hebben dit gemaakt

    De basilicum-pesto in deze kiprollade geeft het gerecht een heerlijke smaak. Probeer ook eens een variant door zongedraagde tomaatjes toe te voegen aan elke rollade. Lekker als lunch of diner.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 kipfilets, platgeslagen tot 5 mm dikte
    • 250 ml basilicum-pesto
    • 4 dikke plakken mozzarella

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Verwarm de oven voor tot 180 graden C.
    2. Smeer 2-3 eetlepels pesto op elke platte kipfilet. Leg 1 plak mozzarella over de pesto. Rol strak op en zet vast met cocktailprikkers. Leg ze in een licht ingevette ovenschaal.
    3. Bak de rollades 45-50 minuten in de voorverwarmde oven, tot de kip mooi bruin is en gaar.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (4)

    angelique
    van
    10

    Wat een eenvoudig idee, en echt heel erg lekker. Ik heb nog wat kipkruiden op de buitenkant van de kipfilets gedaan en ze eerst even rondom aangebraden in de pan. Een succes! - 22 dec 2010

    van
    6

    Dit was echt zoooo lekker !! :D ik had de pesto zelfgemaakt verse basilicum pijnboompitten en knoflook peper en zout en echte Parmezaanse kaas dat alles met extra vergine olijfolie, HEERLIJK PS wil je een echt krokant kostje doe de kip dan in bloem ei en paneermeel leg de kip in een ovenschaal en mix een beetje olijf olie met sap van een halve limoen en vet hier de schaal mee in of bak papier goodluck ! - 31 mrt 2013

    Mindy
    van
    0

    Ik vond het lekker,ik heb wel rode pesto gebruikt die had ik nog staan.Voor herhaling vatbaar! - 04 feb 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren