Kip in romige witte wijnsaus

    Kip in romige witte wijnsaus

    1keer bewaard
    1uur


    171 personen hebben dit gemaakt

    Kipfilets worden aangebraden in de pan en dan gestoofd in een saus van room en witte wijn. Heerlijk met witte rijst, aardappelpuree of pasta.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 50 gr boter
    • 4 kipfilets (met bot en vel)
    • 350 ml kippenbouillon, of zoveel als nodig
    • 250 ml droge witte wijn
    • 4 teentjes knoflook, gepeld
    • 1 eetlepel bloem
    • 1 theelepel zout
    • 1 theelepel peper
    • 250 ml room

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Smelt de boter in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de kipfilet toe en braad deze bruin aan aan beide kanten. Schenk de kippenbouillon en witte wijn erbij, gebruik zoveel bouillon dat de kipfilets voor de helft tot driekwart onder staan. Voeg hele teentjes knoflook toe. Zet het vuur lager, strooi bloem over de inhoud van de pan en doe de deksel erop. Laat 40-45 minuten sudderen, tot de kip gaar is.
    2. Zodra de kip gaar is, haal het uit de pan en hou warm. Kook het vocht tot het is ingekookt tot 350 ml. Klop met een garde de room door het kookvocht en druk de knoflook zoveel mogelijk kapot. Doe de kip weer terug in de pan en warm nog even door.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren