Kip met dragon en asperges

    Kip met dragon en asperges

    2keer bewaard
    1uur


    9 personen hebben dit gemaakt

    De kip wordt geserveerd in een gember-roomsaus op een bedje van gestoomde asperges. Dit is een heerlijk gerecht, lekker met een goede fles wijn.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 kipfilets, met bot en vel
    • 3 eetlepels fijngehakte verse gemberwortel
    • zout, naar smaak
    • 3 eetlepels bloem
    • 3 eetlepels olijfolie
    • 3 eetlepels olijfolie
    • 1 middelgrote ui, fijngehakt
    • 250 ml kippenbouillon
    • 250 ml room
    • 2 eetlepels zure room
    • 125 ml droge witte wijn
    • 3 eetlepels fijngehakte verse dragon
    • 16 stengels witte (of groene) asperges, geschild
    • 1 takje peterselie
    • 1 partje citroen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Wrijf de kipfilets in met zout en fijngehakte gember. Let op met de gember, je wilt smaak heben aan het vlees, maar niet te overweldigend t.o.v. de saus. Haal de overtollige gember weg. Bedek de kip licht met bloem.
    2. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Braad de kip in de hete olie aan, met de velkant eerst. De kip moet ongeveer voor driekwart gaar zijn, maar het vel moet bruin en knapperig zijn. Haal uit de pan en zet apart.
    3. Verhit de 3 resterende eetlepels olie in de koekenpan en bak hierin de ui aan tot het zacht en doorzichtig is. Blus de pan af met de kippenbouillon. Roer de room en zure room erdoor. Zet het vuur laag en laat het mengsel sudderen tot het met een kwart is gereduceerd. Roer de witte wijn erdoor tot het goed gemengd is.
    4. Voeg de dragon toe en leg de kip bovenop de dragon. Bak dit op laag vuur, lepel de saus over de kio, tot de saus zeer dik is en de kip gaar is (niet meer roze van binnen).
    5. Breng 2,5 cm licht gezouten water in een pan aan de kook. Snijd 2 cm van de onderkant van de asperges. Leg de asperges in de pan, doe de deksel erop en stoom ze in 5-7 minuten gaar. Haal van het vuur en giet af.
    6. Leg 4 asperges op elk bord met de punten naar dezelfde kant. Leg een kipfilet met het vel naar boven op de asperges, zo dat de stengels zijn bedekt, maar de punten nog zichtbaar zijn. Knijp wat citroen uit over de asperges. Lepel de saus over de kip en aan de zijnkant van de asperges.

    Asperges schillen, koken en bewaren

    Bekijk ons artikel over het schillen, koken en bewaren van witte asperges!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren