Gezonde zalm-quiche

    Gezonde zalm-quiche

    30keer bewaard
    55min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Mijn man en ik proberen wat gezonder te eten, dus heb ik een basis quiche recept aangepast en sommige ingrediënten vervangen door magere varianten. Net zo smaakvol als het origineel, maar veel gezonder.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • kant en klaar deeg voor een hartige taart
    • 1 ui, gehakt
    • 1 stengel selderij, gehakt
    • 1 gele paprika, gehakt
    • 1 eetlepel olie
    • 2 eetlepels bloem
    • 1 blikje zalm (bewaar het vocht)
    • 1 ei
    • het wit van 2 eieren
    • 300 gr magere cottage cheese (huttenkase)
    • 2 eetlepels geraspte parmezaanse kaas
    • 2 eetlepels gedroogde peterselie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:55min 

    1. Rol het deeg uit en bekleed hiermee een taartvorm van 24 cm.
    2. Laat de zalm uitlekken en maak de zalm los, bewaar het vocht.
    3. Verhit olie in een pan en bak hierin de ui, selderij en paprika tot ze zacht zijn. Roer de bloem erdoor en voeg het bewaarde vocht van de zalm en de zalmstukjes toe, meng door. Doe het mengsel in de taartvorm.
    4. Klop de eiwitten stijf en klop ei, cottage cheese, parmezaanse kaas en peterselie erdoor. Schenk dit in de taartvorm.
    5. Bak 40 minuten in een oven op 200 graden C, tot de bovenkant stevig is.
    6. Serveer met een gemengde salade en nieuwe aardappelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren