Courgette-quiche

    Courgette-quiche

    12keer bewaard
    1uur15min


    21 personen hebben dit gemaakt

    Courgette is naast kaas het belangrijkste ingrediënt in deze quiche.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 kant en klare ongebakken taartbodem
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 500 gr courgette
    • 175 gr geraspte mozzarella
    • 250 gr ricotta
    • 120 ml slagroom
    • 3 eieren, licht losgeklopt
    • 3/4 theelepel zout
    • 1/2 theelepel gedroogde oregano
    • 2 eetlepels fijngehakte verse basilicum
    • versgemalen zwarte peper naar smaak
    • paprikapoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 55min  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Prik de bodem in met een vork. Bak de bodem 7 minuten in een oven op 220 graden C. Zet de oventemperatuur lager naar 180 graden C.
    2. Bak de courgette aan tot het zacht is in een koekenpan met wat olijfolie; laat uitlekken. Doe de helft van de courgette in de taartvorm. Bestrooi met mozzarella kaas.
    3. meng in een kom de ricotta kaas, room, eieren, zout, oregani, basilicum en peper. Schenk dit in de taartvorm. Leg de resterende courgette erbovenop. Bestrooi met paprikapoeder. Bak de taart 45 minuten in de voorverwarmde oven tot een mes in het midden gestoken er schoon uitkomt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    FronydeHaan
    0

    even lekker iets anders. verrassend met die kazen. - 22 jul 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren