Pastasalade met tonijn-mayonaise

  • 6beoordelingen
  • 97keer bewaard
  • 55min

Dit is een Italiaans recept, heerlijk voor de zomermaanden! Er zit komkommer in, waar ik niet zo van houd, maar mijn man wel, dus ik voeg de komkommer alleen in zijn portie toe.

Keri

Ingrediënten

Porties: 4 

  • 225 gr pasta, bijv. fusili, penne of schelpjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 200 gr blikje tonijn
  • 2 eetlepels kappertjes of 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 150 ml mayonaise
  • 1/2 rode paprika, in kleine blokjes
  • 5 cm komkommer
  • 75 gr blikje mais
  • sap van 1/2 citroen
  • 2 hardgekookte eieren

Bereidingswijze

Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:55min 

  1. Kook de pasta 10-12 minuten in een pan met lichtgezouten kokend water. Laat goed uitlekken in een vergiet. Doe de pasta in een grote kom en meng goed met de olijfolie
  2. Laat de tonijn uitlekken en trek de vis met een vork grof uit elkaar. Doe de tonijn in een blender of keukenmachine. Voeg citroensap naar smaak, de kappertjes of wijnazijn en de mayonaise toe en pureer alles tot een glad en romig geheel. Voeg dit toe aan de pasta en meng tot alle ingrediënten goed zijn verdeeld.
  3. Verwijder de zaadjes uit de paprika en snijd hem in kleine blokjes. Snijd de komkommer in kleine blokjes, zonder de schil te verwijderen.
  4. Voeg de paprika, komkommer en mais toe aan de pasta en mix dit.
  5. Pel de hardgekookte eieren en snijd ze in kwarten. Verdeel de partjes over de salade en dien op.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (6)

Petri
van
10

Een erg lekker salade Zelf heb ik er de tweede keer dat ik hem maakte wat augurk door gedaan - 16 apr 2011

cupcakeprinses
7

Is het de bedoeling dat je de citroen en wijnazijn gebruikt of 1 van de 2? Bij mij viel het te zuur uit, ik ben wel nog een beginnende kok, hihihi!! - 26 jul 2012

NYDutchie
van
4

Hallo! Deze salade was een groot succes, volgende dag de leftovers mee naar werk genomen en ook daar viel ie erg in de smaak. Ik heb het recept wel een klein beetje aangepast, ik heb niks in de blender gedaan, dus alle ingredienten gewoon in een kom bij elkaar gedaan en er de pasta door heen geschept. Ook heb ik er grape tomaatjes aan toegevoegd. Voor de pasta koos ik een penne die gemaakt is met groente puree (deze was rood, leuk voor kleur en gemaakt met tomaat en worteltjes, per portie toch weer een extra serving groente) - 03 jun 2014

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties