Quiche met asperges en Gruyère

    Quiche met asperges en Gruyère

    3keer bewaard
    55min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Als je kant en klaar deeg gebruikt is deze quiche gemakkelijk te maken. Ik maak dit vaak in de lente als de asperges in het seizoen zijn.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 10 plakjes spek
    • 1 rode ui, gehakt
    • 500 gr verse asperges, geschild
    • 125 gr Gruyère, geraspt
    • 1 eetlepel bloem
    • 1/4 theelepel zout
    • 1/8 theelepel peper
    • 1 ongebakken taartbodem voor hartige taart (23 cm)
    • 3 eieren
    • 125 ml room

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:55min 

    1. Bak de bacon knapperig in een koekenpan op middelhoog vuur. Haal de bacon uit de pan met een schuimspaan en leg op keukenpapier om uit te lekken. Bewaar 1 eetlepel van het bakvet. Bak hierin de ui tot deze zacht is, laat uitlekken.
    2. Snijd 6 asperges tot 10 cm af als garnering. Snijd de rest van de asperges in stukjes van 2,5 cm. Kook de asperges in een klein beetje water gaar; giet af.
    3. Meng in een kom de bacon, ui, asperges, kaas, bloem, zout en peper. Doe dit in de taartbodem. Klop in een kom de eieren en room los; schenk dit over het baconmengsel. Leg hierover de 6 asperges ter garnering. Bak de taart 30-35 minuten in een oven van 200 graden C tot een mes in het midden gestoken er schoon uitkomt en het deeg goudbruin is. Laat 10 minuten staan alvorens aan te snijden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren