Sandwich met gegrilde zalm en dille-citroenmayonaise

    (36)

    Dit is perfect voor een zomerse bbq in de tuin. Smaakt zowel koud als warm heerlijk.


    34 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 4 plakjes bacon
    • 1 (450 gr) zalmfilet, in 2 porties
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 5 eetlepels mayonaise
    • 1 theelepel gedroogde dille
    • 1 theelepel versgeraspte citroenschil
    • 4 plakjes knapperig brood, geroosterd
    • 4 plakjes tomaat
    • 2 blaadjes sla

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 8min  ›  Klaar in:23min 

    1. Bak de bacon in een grote koekenpan op middelhoog vuur bruin, in ongeveer 10 minuten. Laat de bacon uitlekken op keukenpapier.
    2. Steek een barbecue aan en vet het rooster licht met olie in.
    3. Gril de zalm 5 minuten op de hete barbecue met de velkant onder, draai dan om en gril nog eens 5 minuten, tot het vel makkelijk van de vis loskomt. Draai de zalm nog een keer om en gril tot de zalm gaar is en makkelijk met een vork uit elkaar te halen is, na ongeveer 2-3 minuten.
    4. Klop de mayonaise samen met de dille en citroenrasp in een kleine kom; verdeel dit over twee van de geroosterde boterhammen. Leg op elke plak een portie zalm, 2 plakjes tomaat, 2 plakjes bacon, 1 blaadje sla en de andere plak brood.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (36)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 9 collecties