Kwarkbolletjes

    Kwarkbolletjes

    35keer bewaard
    30min


    41 personen hebben dit gemaakt

    Deze kleine Duitse kwarkbollen zijn een soort oliebollen. Lekker als variatie op de oliebol bij oud en nieuw, maar ook als snack op elk moment van het jaar.

    Ingrediënten
    Porties: 30 

    • 150 gr kwark
    • 6 eetlepels melk
    • 6 eetlepels plantaardige olie
    • 75 gr suiker
    • 1 zakje vanillesuiker
    • snufje zout
    • 2 eieren
    • 300 gr bloem
    • 1 zakje bakpoeder
    • olie om in te bakken
    • poedersuiker of suiker om mee te bestrooien

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Kwark met melk, plantaardige olie, suiker, vanillesuiker, zout en eieren mengen. Bloem en bakpoeder mengen en beetje bij beetje door het kwarkmengsel mixen, tot het een glad beslag is.
    2. Olie of vet in een frituurpan of grote pan verhitten. Met twee theelepels kleine balletjes van het beslag nemen en in het hete vet goudbruin bakken.
    3. Op keukenpapier laten uitlekken en met poedersuiker bestrooien. Binnen enkele uren opeten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    muisje007
    van
    1

    lekka ik ben duits en eet dat heel graag - 03 jun 2011

    Nielskalfsvel
    0

    ziet er heerlijk uit! maar wat moet je doen met de eieren? dat staat niet bij de bereidingswijze? alvast bedankt voor de reactie :D - 27 jan 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren