Banaan-kokoscake

    Banaan-kokoscake

    4keer bewaard
    1uur30min


    273 personen hebben dit gemaakt

    Een erg aantrekkelijke cake met bananen en kokos.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 2 eieren
    • 200 gr suiker
    • 110 gr boter, gesmolten
    • 225 gr gepureerde bananen
    • 1/2 theelepel amandelextract
    • 200 gr bloem
    • 8 eetlepels geraspte kokos
    • 1 1/2 theelepels bakpoeder
    • 1/2 theelepel baksoda
    • 1/2 theelepel zout
    • 60 gr gehakte walnoten
    • 125 gr geglaceerde kersen, in stukjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Extra tijd: 10min afkoelen  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Meng de bloem, kokos, bakpoeder, baksoda, zout, gehakte walnoten en kersen.
    2. Breek de eieren in een mengkom en klop ze tot ze licht en schuimig zijn. Voeg suiker en gesmolten boter toe. Mix goed door. Roer de bananenpuree en smaakstof erdoor. Voeg het meelmengsel toe en meng dit door. Schenk in een cakevorm met inhoud van 500 gr.
    3. Bak de cake 1 uur op 180 graden C, tot een prikker in het midden gestoken er schoon uitkomt. Laat 10 minuten staan en haal dan uit de vorm. Laat afkoelen.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren