Watermeloen sorbet

    Watermeloen sorbet

    29keer bewaard
    2uur50min


    34 personen hebben dit gemaakt

    Dit is het recept voor een zeer verfrissende watermeloen sorbet. Met een ijsmachine is het erg makkelijk te maken. Heerlijk tijdens de hete zomermaanden.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 750 ml water
    • 600 gr suiker
    • 50 ml limoensap
    • 600 gr watermeloen, zaadjes verwijderd en in blokjes gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Extra tijd: 2uur30min in de diepvries  ›  Klaar in:2uur50min 

    1. Verhit water en suiker in een sauspan op middelhoog vuur tot de suiker is opgelost, onder af en toe roeren. Doe de watermeloen in een keukenmachine. Pureer tot een glad geheel. Roer met een garde de watermeloen, limoensap en de siroop (water met suiker) door elkaar in een grote kom. Dek af en zet in de koelkast.
    2. Schenk het afgekoelde mengsel in een ijsmachine en vries het ijs in volgens de aanwijzingen van de fabrikant. Doe het sorbetijs vervolgens in een 1 of 2 liter bak met deksel. Dek het oppervlakte af met plastic huishoudfolie en doe de deksel er goed op. Voor het beste resultaat laat je het ijs minstens 2 uur, of een nacht, in de vriezer rijpen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    van
    2

    Waar haal je zo'n ijsmachine? alvast bedankt. - 01 aug 2010

    van
    0

    Wat een slecht recept. Tenzij je van watermeloensap houdt... Na 40 minuten in de ijsmachine had ik 0 ijsvorming. Verder is de sap ook erg zoet. Ik zou minder suiker en veel minder water toevoegen. - 17 jun 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren