Rokerige zoete bbq zalm

    (123)

    Simpel en zoet, dit recept voor een hele zalmfilet van de bbq.


    120 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • 200 gr donkerbruine basterdsuiker
    • 175 gr honing
    • 1 druppel rookaroma
    • 125 ml ciderazijn
    • 1 (2 kg) hele zalmfilet

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 17min  ›  Klaar in:27min 

    1. Verwarm de grill of barbecue voor.
    2. Meng in een kleine kom de basterdsuiker, honing, rookaroma en azijn.
    3. Smeer een zijde van de zalm in met de saus. Leg de zalm met de ingesmeerde kant naar beneden op de bbq. Smeer na 7 minuten de bovenkant goed in met saus en draai om. Gril nog eens 8 minuten en smeer dan nogmaals saus op de bovenkant, draai om en gril nog 2 minuten. Laat de zalm niet te lang doorbakken, dan verliest het z'n vocht en smaak.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (123)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren