Anne's BBQ zalm

  • 1beoordeling
  • 20keer bewaard
  • 1uur5min

Dit is een ontzettend goed recept voor elk stuk zalm, maar wij hebben hier hele zalmfilet gebruikt. Neem wilde zalm voor het beste resultaat.

Esmee

Ingrediënten

Porties: 6 

  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 theelepel worcestersaus
  • 1 citroen, uitgeperst
  • 1/2 theelepel geraspte verse gemberwortel
  • 2 eetlepels honing
  • 5 eetlepels gehakte verse basilicum
  • 1 eetlepel fijngehakte sjalotjes
  • 1 (1,25 kg) zalmfilet, met vel

Bereidingswijze

Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Extra tijd: 20min marineren  ›  Klaar in:1uur5min 

  1. Maak een schaal van aluminiumfolie met een dubbele laag folie groot genoeg voor de filet. Leg het folie op een schaal. Leg de filet op de folie met het vel onder. Meng in een kom de olie, sojasaus, worcestersaus, citroensap, gember, honing, basilicum en sjalotten. Schenk over de zalm en laat marineren terwijl je de barbecue voorverwarmt (20 minuten).
  2. Verwarm de barbecue voor. Leg de folie met zalm op de barbecue. Dek de barbecue af met het deksel en gril de filet (10 minuten per 2.5 cm dikte) ongeveer 20 minuten. Zalm moet je makkelijk uit elkaar kunnen breken met een vork, maar moet niet te droog zijn. Als je de zalm serveert zal het vel aan het folie blijven hangen, en hou je je barbecue schoon.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (1)

tiatitia
van
3

Precies volgens het recept klaargemaakt en de zalm smaakte heerlijk! Bij de volgende bbq maak ik het weer. - 28 jun 2010

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties

Zalm
Zalm (257)