Asperges in knapperige prosciutto

    (243)

    Een erg makkelijk maar elegant voorgerecht. Asperges gewikkeld in prosciutto en dan knapperig gebakken in de oven. Handig om van te voren te maken en dan alleen nog maar af te bakken.


    214 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • 1 eetlepel olijfolie
    • 16 asperges, schoongemaakt en uiteinden eraf gesneden / geschild
    • 16 plakjes prosciutto

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm de oven voor op 220 graden C. Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie en besprenkel dan met olijfolie.
    2. Rol 1 plakje prosciutto om elke asperge. Begin onderaan en wikkel zo naar boven. Leg de omwikkelde asperges op de voorbereide bakplaat.
    3. Bak 5 minuten in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven, en schud de bakplaat heen en weer zodat de asperges omrollen. Zet nog eens 5 minuten in de oven, tot de asperges gaar zijn en de prosciutto knapperig. Serveer direct.

    Asperges schillen, koken en bewaren

    Bekijk ons artikel over het schillen, koken en bewaren van witte asperges!

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (243)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren