Bananensplit-ijstaart

    Bananensplit-ijstaart

    20keer bewaard
    4uur30min


    38 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een favoriet in de zomer, zeker bij kinderen. Een eenvoudig dessert dat niet in de oven hoeft. Je kunt het vantevoren maken en in de vriezer bewaren tot gebruik.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 kant en klare taartbodem van koekkruimels (23 cm doorsnee)
    • 2 bananen, in plakjes
    • 1 liter aardbeienijs, iets zacht
    • 1 blikje (567 gr) ananas, uitgelekt en gepureerd
    • 250 ml slagroom
    • 4 eetlepels gehakte walnoten
    • 4 eetlepels geglaceerde kersen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Extra tijd: 4uur in de diepvries  ›  Klaar in:4uur30min 

    1. Verdeel de plakjes banaan over de bodem van de taart. Verspreid het ijs gelijkmatig over de bananen. Verspreid hierover de gepureerde ananas. Klop de slagroom stijf en verdeel deze over de taart. Bestrooi met nootjes.
    2. Zet de taart 4 uur in de vriezer, tot het helemaal stevig is. Garneer met kersen, indien gewenst.

    Taartbodem

    Probeer dit recept of deze voor een zelfgemaakte taartbodem van koekkruimels

    Tip

    Je kunt de bodem ook van chocoladekoekjes maken voor een lekkere variatie.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    Er kwamen gasten bij mij op bezoek. En toen had ik die gemaakt. Hun vonden die heerlijk..! - 01 aug 2010

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren