Gepaneerde zeeduivel

    Gepaneerde zeeduivel

    5keer bewaard
    25min


    38 personen hebben dit gemaakt

    Zeeduivel smaakt ongeveer hetzelfde als kreeft, maar is veel goedkoper. Bovendien is dit gerecht veel gezonder dan gebakken vis, maar heeft toch een krokant laagje. De zeeduivel kan vervangen worden door elke stevige witte vissoort.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 eetlepels boter, gesmolten
    • 3/4 theelepel paprikapoeder
    • 1/2 theelepel zout
    • 1/4 theelepel versgemalen zwarte peper
    • 4 (175 gr) zeeduivelfilets
    • 4 eetlepels paneermeel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:25min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4.
    2. In een kopje gesmolten boter, paprikapoeder, zout en peper mengen.
    3. De visfilets op een antiaanbakplaat of een bakplaat met bakpapier leggen. De filets insmeren met het botermengsel en bestrooien met paneermeel.
    4. 15-20 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot de vis met een vork makkelijk uiteen valt.

    Tip

    Voor een nog gezonder gerecht vervang je de boter door olijfolie.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren