Gegrilde bieten in rozemarijn-azijn

    Gegrilde bieten in rozemarijn-azijn

    2keer bewaard
    1uur


    38 personen hebben dit gemaakt

    Wil je eens iets anders doen met verse bietjes? Dit recept is een heerlijk vegetarisch gerecht voor de barbecue, een kleurrijk en smaakvol alternatief op de gebruikelijke vegetarische gerechten.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 75 ml balsamicoazijn
    • 1 theelepel gehakte verse rozemarijn
    • 1 teentje knoflook, gepeld en geplet
    • 1/2 theelepel provencaalse kruiden
    • 3 middelgrote bietjes, in schijfjes gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Extra tijd: 20min marineren  ›  Klaar in:1uur 

    1. Meng in een middelgrote kom de balsamicoazijn, rozemarijn, knoflook en provencaalse kruiden. Leg de bieten in het mengsel en marineer dit minimaal 20 minuten.
    2. Verhit een barbecue en vet het rooster lichtjes in.
    3. Leg de bietjes en marinade op een stukje folie groot genoeg om alle ingrediënten in te wikkelen en maak goed dicht. Leg het foliepakketje op de hete barbecue en gril 25 minuten, tot de bieten zacht zijn.
    4. Haal de bietjes uit het pakketje en leg op het rooster om nog 2-5 minuten te grillen alvorens te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren