Heilbot van de bbq

    Heilbot van de bbq

    3keer bewaard
    20min


    42 personen hebben dit gemaakt

    Deze heilbotfilets worden gemarineerd in een eenvoudige combinatie van limoensap en kruiden. Heerlijk als je het serveert met mangosalsa.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 6 (170 gr) heilbotfilets
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 2 eetlepels vers limoensap
    • 1/2 theelepel gedroogde tijm
    • 1/2 theelepel gedroogde basilicum
    • 1/4 theelepel gedroogde oregano
    • 1/8 theelepel gedroogde rozemarijn

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Leg de heilbotfilets in een ondiepe ovenschaal. Klop met een garde in een kom de olijfolie, limoensap, tijm, basilicum, oregano en rozemarijn door elkaar. Schenk de marinade over de vis, dek af en zet 2-4 uur in de koelkast
    2. Verhit de barbecue. Zet het rooster 10-15 cm boven het vuur.
    3. Vet het rooster lichtjes in met olie. Haal de heilbot uit de schaal en gooi de marinade weg. Gril de vis 5 minuten per kant, tot je de vis gemakkelijk met een vork uit elkaar kunt halen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren