BBQ zalm met dragon-citroensaus

    BBQ zalm met dragon-citroensaus

    6keer bewaard
    30min


    80 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept voor zalm is perfect voor een zomerse barbecue, vooral als je eens wat anders wilt dan de gewone burger en spiesjes.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 (100 gr) zalmfilets
    • zout en gemalen zwarte peper naar smaak
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 8 eetlepels mayonaise
    • 2 eetlepels dijonmosterd
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 1 eetlepel citroensap
    • 1 eetlepel fijngeraspte citroenschil
    • 2 eetlepels verse dragon, fijngehakt
    • 1/4 theelepel zout
    • 1/4 theelepel gemalen zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verhit een barbecue op hoog vuur.
    2. Breng de zalmfilets op smaak met zout en peper en besprenkel met olijfolie.
    3. Klop de mayonaise, mosterd, olijfolie, knoflook, citroensap, dragon, zout en peper door elkaar, zet apart.
    4. Vet het rooster licht in met olie. Gril de zalm op de barbecue tot de vis gemakkelijk met een vork uit elkaar te halen is, in 5-10 minuten. Leg op een serveerschaal en schenk de saus erover.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Eliza
    van
    0

    Heerlijk gerecht! Ik ben dol op zalm, en dit was echt een goed recept. Ik heb wel dille gebruikt in plaats van dragon. - 01 jul 2010

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren