Asperges met prosciutto en citroen

    Asperges met prosciutto en citroen

    1keer bewaard
    14min


    15 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een fantastisch eenvoudig maar elegant Italiaans geinspireerd voorgerecht. Asperges worden gebundeld gewikkeld in prosciutto en afgemaakt met een beetje citroensap en -rasp. De zure smaak van de citroen en het zoute van de prosciutto voegen een heerlijke smaak toe en passen perfect bij asperges.

    Ingrediënten
    Porties: 5 

    • 450 gr verse asperges, geschild
    • 5 plakjes prosciutto (ongeveer 85 gr totaal)
    • 1 eetlepel citroensap
    • 1 theelepel citroenrasp

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 4min  ›  Klaar in:14min 

    1. Breng een grote pan water met een beetje zout aan de kook. Voeg als het water kookt de asperges toe en kook ze tot ze nog een beetje knapperig zijn, na ongeveer 4 minuten. Giet de asperges af en dompel ze onder in ijswater om het kookproces te stoppen en de felle groene kleur te behouden. Giet nogmaals af en dep droog met keukenpapier.
    2. Verdeel de asperges in 5 bundeltjes en wikkel om elk bundeltje een plakje prosciutto. Besprenkel elke bundel met citroensap en -rasp.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren