Gerookte spareribs van de barbecue

    Gerookte spareribs van de barbecue

    4keer bewaard
    8uur5min


    27 personen hebben dit gemaakt

    Ribjes waar u van achterover valt. En uw gasten ook als u wilt pronken met uw kookvaardigheid!

    Ingrediënten
    Porties: 5 

    • 2,25 kg varkensribjes
    • 2 liter appelsap
    • 1 bol knoflook, in teentjes verdeeld
    • 1 eetlepel knoflookkorrels
    • 500 ml barbecuesaus

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 8uur  ›  Klaar in:8uur5min 

    1. De kooltjes in een rookeenheid verhitten tot een temperatuur van 110°C.
    2. De spareribs in stukken van 3-4 ribjes snijden en in een grote pan onder appelsap zetten. De gesloten pan aan de kook brengen, van het vuur halen en 15 minuten laten staan.
    3. Het rooster in de rookeenheid licht met olie invetten en daarover de ribjes verdelen. Een paar teentjes knoflook op de hete kooltjes gooien. De rookeenheid sluiten en de temperatuur op 110°C houden. De ribjes gedurende 7 uur roken, naar behoefte kooltjes toevoegen en af en toe wat teentjes knoflook.
    4. Meng barbecuesaus en 500 ml appelsap uit de pan tot een saus en kruid die met knoflookkorrels. De ribjes met de saus bedruipen terwijl ze nog 30 minuten gebakken worden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren