BBQ zalm met bosbessensaus

    BBQ zalm met bosbessensaus

    3keer bewaard
    25min


    95 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een uitgespoken zomers gerecht, met verse bosbessen die perfect passen bij de gegrilde zalm. Je zult positief verrast zijn door deze ongewone combinatie.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 125 ml kippenbouillon
    • 60 ml balsamicoazijn
    • 60 ml sinaasappelsap
    • 1 theelepel honing
    • 1 eetlepel maizena
    • 60 ml kippenbouillon
    • 150 gr verse bosbessen
    • 2 theelepels versgehakte bieslook
    • 4 (170 gr) zalmsteaks
    • 2 eetlepels olijfolie
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Schenk 125 ml kippenbouillon, azijn, sinaasappelsap en honing in een sauspan. Breng aan de kook op hoog vuur en zet het vuur dan middelhoog. Los maizena op in 60 ml kippenbouillon en meng dit dan door de pruttelende saus. Kook de saus onder af en toe roeren tot het dik wordt en helder, na 1-2 minuten. Roer de bosbessen en bieslook erdoor en hou warm op laag vuur.
    2. Steek de barbecue aan.
    3. Strijk de zalm in met olie en bestrooi naar smaak met zout en peper. Leg de zalm op de barbecue en gril tot de zalm makkelijk met een vork uit elkaar valt, ongeveer 3-4 minuten per kant. Serveer met bosbessensaus.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    0

    Een leuk en onverwacht recept, zag er top uit qua presentatie, smaakte echter zo zo, zou het zeker geen tweede keer maken. Maar wel leuk het uitgeprobeerd te hebben. - 23 feb 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren