Knapperige varkensvleesspiesen

    Knapperige varkensvleesspiesen

    8keer bewaard
    1uur15min


    116 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een unieke en smaakvolle manier om varkensvlees te bereiden. Kinderen zijn er dol op! Serveer met je favoriete saus.

    Ingrediënten
    Porties: 7 

    • 900 gr varkensvlees zonder bit, in blokjes van 3cm gesneden
    • 14 houten prikkers
    • zout en gemalen zwarte peper naar smaak.
    • kruidenzout naar smaak
    • 4 eieren
    • 3 eetlepels melk
    • 225 gr paneermeel
    • 475 ml water
    • 475 ml plantaardige olie om te frituren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 55min  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Rijg 2 of 3 blokjes varkensvlees aan elke spies. Bestrooi elke prikker aan alle kanten met zout, zwarte peper en kruidenzout en leg apart.
    2. Klop de eieren los met melk in een kom. Doe het paneermeel in een andere kom. Schenk 475 ml water in een braadslee met een rooster erin.
    3. Verhit de olie in een (frituur)pan tot 180 graden C.
    4. Doop elke spies in het eimengsel, dan in paneermeel; doop nogmaals in eimengsel, dan paneermeel. Leg de spiesen voorzichtig in de hete olie (een paar per keer) en frituur tot ze bruin en knapperig zijn, ongeveer 3 minuten per kant. Als alle spiesen bruin zijn gebakken, leg ze dan op het rooster in de braadslee. Dek goed af met aluminiumfolie.
    5. Zet de braadslee in een voorverwarmde oven (180 graden) en bak ze helemaal gaar in ongeveer 20 minuten. Verwijder het folie en bak nog eens 10 minuten in de oven om de buitenlaag weer knapperig te krijgen. Serveer warm.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren