Citroen-cheesecake

    Citroen-cheesecake

    10keer bewaard
    5uur10min


    20 personen hebben dit gemaakt

    Ik heb dit recept voor cheesecake met citroen van een vriend. Het heeft een milde citroensmaak. Je kunt het recept volgen, of juist de jam en vers fruit achterwege laten. Je zou ook ander fruit i.p.v. aardbeien kunnen gebruiken, bijvoorbeeld bramen.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 2 eetlepels koekkruimels
    • 900 gr roomkaas, zacht
    • 200 gr suiker
    • 4 eieren
    • 1 theelepel versgeperst citroensap
    • 1/2 theelepel vanille extract
    • 1/4 theelepel citroenrasp
    • 200 gr abrikozenjam
    • 2 eetlepels water
    • 625 gr verse aardbeien

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 55min  ›  Extra tijd: 4uur in de koelkast  ›  Klaar in:5uur10min 

    1. Bestrooi de bodem van een licht ingevette springvorm van 23 cm met de koekkruimels.
    2. meng de roomkaas met de suiker. Mix op de middelste snelheid tot het goed gemengd is. Voeg de eieren een voor een toe, mix goed door na elke toevoeging. Meng de citroensap, vanille extract en citroenrasp erdoor. Schenk het beslag in de springvorm.
    3. Bak de taart in een voorverwarmde oven van 170 graden C / gasstand 3 in 50 minuten. Maak de taart een beetje los van de rand, laat afkoelen alvorens rand te verwijderen.
    4. Meng de abrikozenjam met water in een kleine sauspan. Verhit dit goed, onder af en toe roeren. Rangschik de aardbeien op de bovenkant van de taart. Lepel de abrikozenjam over de aardbeien. Zet in de koelkast.

    Tips voor een perfecte cheesecake

    Wil je meer tips voor het bakken van cheesecake? Bekijk ons artikel: Zo bak je de perfecte cheesecake!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren