Licht bruinbrood uit de broodbakmachine

    Licht bruinbrood uit de broodbakmachine

    31keer bewaard
    3uur30min


    32 personen hebben dit gemaakt

    Een basisrecept voor een lichtbruin brood, gebaseerd op mijn recept voor bruinbrood, maar extra smakelijk door een andere verhouding wit tarwemeel en volkorenmeel.

    Nanda Groningen, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 85 gr volkorenmeel
    • 250 gr wit tarwemeel
    • 15 gr glutenmeel
    • 220 ml water
    • 40 gr olijfolie
    • 5 gr zout
    • 1 theelepel suiker
    • 1 zakje (7gr) gist

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 3uur20min  ›  Klaar in:3uur30min 

    1. Doe het water, olijfolie, suiker en het zout onderin de pan van de broodbakmachine. Meng het tarwemeel, volkorenmeel en glutenmeel en doe dit erbovenop, maak een klein kuiltje en doe hier de gist in (gist nog niet met het water mengen, dan start het gistproces te vroeg).
    2. Zet de machine op de 'basis' stand, en indien mogelijk op de stand voor een klein brood. Bruiningsstand naar keuze en eventueel op de timer.
    3. Haal het brood na de bereidingstijd direct uit de machine en laat even afkoelen voor het snijden.

    Tip

    Doe een handje noten (of een pittenmix) door het meel voor een lekkere bite.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (3)

    Nanda
    van
    1

    Op de foto kun je mijn brood zien afgebakken in een braadpan in de oven. Maak het deeg vlgs het recept in de broodbakmachine (deegstand, ongeveer anderhalf uur). Verwarm de oven inclusief vuurvaste braadpan met deksel op 230 graden voor. zodra het deeg klaar is, stort je het op een met bloem bestrooide plank, rol even om door de bloem (niet kneden!) en leg dan direct in de hete braadpan en zet de pan direct terug in de hete oven. 20 minuten met deksel erop in de oven, dan nog 12 minuten zonder deksel. - 15 feb 2016

    ChristineDegryse
    1

    verhoudingen zeer goed . 1 zakje gedroogde gist is oké. heb geen glutenmeel gebruikt en ik heb het gebakken op de eerste stand.rietsuiker gebruikt - 23 mrt 2013

    ChristineDegryse
    0

    - 23 mrt 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren