Kantonees varkensvlees van de BBQ

    Kantonees varkensvlees van de BBQ

    9keer bewaard
    7uur10min


    27 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept resulteert in heerlijk, smaakvol varkensvlees. Het smaakt als mijn favoriete varkensvleesgerecht bij de Chinees. Serveer op kamertemperatuur in laagjes op een schaal.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 2 eetlepels droge sherry
    • 2 plakjes verse gember
    • 1 eetlepel oestersaus
    • 1/2 theelepel chinese vijf kuidenpoeder
    • 4 1/2 theelepel sojasaus
    • 1 eetlepel suiker
    • 2 eetlepels hoisinsaus
    • 2 eetlepels ketchup
    • 1/2 theelepel kaneel
    • 680 gr varkensschouder
    • 1 eetlepel honing

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Extra tijd: 6uur marineren  ›  Klaar in:7uur10min 

    1. Meng in een kom de sherry, gember, oestersaus, vijf kruidenpoeder, sojasaus, suiker, hoisinsaus, ketchup en kaneel.
    2. Snij het varkensvlees in repen van 12x5 cm. Leg de repen in een ondiepe ovenschaal. Schenk de marinade over het vlees. Laat het vlees minstens 6 uur in de koelkast marineren.
    3. Giet het vlees af maar bewaar de marinade. Meng honing en 3 eetlepels van de marinade in een kleine kom, zet apart. Verwarm de oven voor op 180 graden C.
    4. Vul een braadslede met water en zet deze onderin de oven. Leg het varkensvlees voorzichtig op een rooster boven de braadslee, zodat alle kanten goed verhit kunnen worden.
    5. Rooster het vlees 30 minuten. Smeer dan het vlees in met het honingmengsel. Rooster 15 minuten en smeer dan nogmaals in met het mengsel. Rooster nog 10 minuten tot het varkensvlees knapperig en goudbruin is. Haal uit de oven en laat afkoelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Rob1025
    van
    0

    Een recept waarbij je je vingers aflikt . - 23 feb 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren