Witte kool met aardappelpuree uit de oven

    (2)
    50 minuten

    Een heerlijke ovenschotel met witte kool, gehakt en aardappelpuree.


    42 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 400 gr witte kool, fijngesneden
    • nootmuskaat
    • 1 pakje aardappelpuree (+ bijbehorende ingredienten)
    • 350 gr gehakt
    • paneermeel
    • klontjes boter
    • peper
    • geraspte kaas (eventueel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:50min 

    1. Kook de gesneden witte kool 15 minuten in een pan water. Giet af en voeg wat nootmuskaat naar smaak toe.
    2. Maak de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Je kunt het ook zelf maken met gekookte aardappelen, peper, zout, melk en boter, al naar gelang je tijd hebt voor de voorbereiding.
    3. Bak het gehakt rul in een koekenpan op hoog vuur.
    4. Verwarm de oven voor op 180 graden C. Vet een ovenschaal in.
    5. Doe de helft van de aardappelpuree onder in de ovenschaal. Hierover het gehakt en dan de witte kool. Eindig met een laag aardappelpuree. Strooi wat paneermeel erover, paar klontjes boter, beetje peper en eventueel wat kaas.
    6. Zet de ovenschotel ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven, tot er een bruin korstje op zit.

    Variaties

    Je kunt in plaats van gehakt ook reepjes ontbijtspek of shoarmareepjes gebruiken.

    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (2)

    Beoordelingen in het Nederlands (1)

    0

    Heerlijk, heb het gemaakt voor Hospice bewoners. Ze hebben gesmuld !Ik heb de uien gebakken met kerriepoeder, en boven het paneermeel schijfjes tomaten gelegd met kaas er over heen.  -  05 jun 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 10 collecties