Chili-knoflook zalm van de BBQ

    Chili-knoflook zalm van de BBQ

    5keer bewaard
    45min


    279 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een uitzonderlijk lekker recept voor zalm van de barbecue met een pittige Thaise smaak. Iedereen zal dit lekker vinden, en je kunt het ook in de oven maken als het geen bbq-weer is.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 (1,3 kg) hele zalm, schoongemaakt
    • 4 eetlepels sojasaus
    • 1 eetlepel chilisaus
    • 1 eetlepel fijngehakte gember
    • 1 teentje knoflook, fijngehakt
    • sap en rasp van 1 limoen
    • 1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker
    • 3 lenteuitjes, fijngehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Steek een barbecue aan.
    2. Verwijder de staart en vinnen van de zalm. Maak meerdere ondiepe snedes in het vel. Leg de zalm op 3 grote, overlappende vellen aluminiumfolie.
    3. Meng in een kom de sojasaus, chilisaus, gember en knoflook. Meng de limoensap, limoenrasp en basterdsuiker erdoor. Lepel de saus over de zalm.
    4. Vouw het folie om de zalm en druk de randen dicht.
    5. Als je kooltjes gebruikt, leg ze dan aan een kant van de barbecue. Leg de vis op de kant van het rooster waar geen kooltjes direct onder liggen en doe de deksel op de bbq. Als je een gasbarbecue gebruikt, leg het dan op een helft waarvan je de vlammen uitdoet; en doe de deksel dicht. Bbq de zalm 25-30 minuten. Leg op een serveerschaal en schenk het vocht dat achtergebleven is in de folie over de vis. Bestrooi met lenteui.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren