Chakalaka

    Chakalaka

    (0)
    Voeg toe aan favorieten!
    28min


    Maak dit als eerste!

    Zuid-Afrikaans bijgerecht van pittige bonen, tomaten, wortel en paprika, dat bij veel gerechten in Zuid-Afrika gegeten wordt. Je kunt het ook als vegetarisch hoofdgerecht eten met wat brood, rijst of aardappelpuree.

    Chantal Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • 70 ml plantaardige olie
    • 1 kleine ui, gesnipperd
    • 1 paprika
    • 2 winterwortels, in blokjes
    • 3 grote tomaten, in blokjes
    • 1 pot (370 ml) witte bonen in tomatensaus (of iets minder naar smaak)
    • 2 volle theelepels currypoeder
    • 1 rode peper, fijngehakt (zaadjes verwijderd)
    • 1/2 eetlepel piri-piri saus

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 18min  ›  Klaar in:28min 

    1. Verhit de olie in een wok of koekenpan. Bak hierin de uitjes, paprika en wortel aan, ongeveer 4 minuten.
    2. Voeg dan de tomatenblokjes en witte bonen toe, evenals de currypoeder, rode peper en piri piri saus. Laat alles op middelmatig vuur ongeveer 15 minuten sudderen.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren