Chakalaka

    Chakalaka

    12keer bewaard
    28min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Zuid-Afrikaans bijgerecht van pittige bonen, tomaten, wortel en paprika, dat bij veel gerechten in Zuid-Afrika gegeten wordt. Je kunt het ook als vegetarisch hoofdgerecht eten met wat brood, rijst of aardappelpuree.

    Chantal Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • 70 ml plantaardige olie
    • 1 kleine ui, gesnipperd
    • 1 paprika
    • 2 winterwortels, in blokjes
    • 3 grote tomaten, in blokjes
    • 1 pot (370 ml) witte bonen in tomatensaus (of iets minder naar smaak)
    • 2 volle theelepels currypoeder
    • 1 rode peper, fijngehakt (zaadjes verwijderd)
    • 1/2 eetlepel piri-piri saus

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 18min  ›  Klaar in:28min 

    1. Verhit de olie in een wok of koekenpan. Bak hierin de uitjes, paprika en wortel aan, ongeveer 4 minuten.
    2. Voeg dan de tomatenblokjes en witte bonen toe, evenals de currypoeder, rode peper en piri piri saus. Laat alles op middelmatig vuur ongeveer 15 minuten sudderen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren