Varkensvlees van de bbq met vijg-muntsaus

    Varkensvlees van de bbq met vijg-muntsaus

    2keer bewaard
    50min


    8 personen hebben dit gemaakt

    De citrusmarinade helpt het varkensvlees lekker mals te houden. De verse vijgen-muntsaus is uniek en heerlijk, en vooral in de zomer een welkome smaak.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 225 ml sinaasappelsap
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 6 (170 gr) varkensfilets
    • 6 plakjes bacon
    • 6 verse vijgen
    • 25 gr verse muntblaadjes
    • 1 eetlepel balsamicoazijn
    • 3 eetlepels olijfolie
    • 1 eetlepel honing
    • 125 ml sinaasappelsap
    • zeezout en zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Extra tijd: 25min  ›  Klaar in:50min 

    1. Klop met een garde de 225ml sinaasappelsap, 2 eetlepels olijfolie en de fijngehakte knoflook in een kommetje op; schenk in een afsluitbare plastic zak. Voeg de varkensfilet toe, sluit de zak af en schud goed om zodat alles met marinade bedekt is. Leg minstens 8 uur in de koelkast.
    2. Doe de vijgen en muntblaadjes in een blender en pureer tot het goed is gemengd. Voeg de balsamicoazijn, 3 eetlepels olijfolie, honing en 125 ml sinaasappelsap toe aan de blender en pureer tot een glad en dik geheel. Breng op smaak met zeezout en peper en zet apart.
    3. Verhit een barbecue en vet het rooster licht in met olie. Haal het varkensvlees uit de marinade. Wikkel om elke varkensfilet een plakje spek en zet eventueel vast met prikkers; bestrooi met zout en peper.
    4. Gril de varkensfilets tot het vlees niet meer roze is van binnen, ongeveer 5 minuten per kant. Schenk de vijgen-muntsaus over de filets voor serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren