Argentijnse empanadas met rundvlees

    Argentijnse empanadas met rundvlees

    29keer bewaard
    1uur20min


    103 personen hebben dit gemaakt

    Mijn originele versie van het Argentijnse recept. Heerlijk en vol van smaak. Je kunt elk soort vlees gebruiken, als je het maar heel klein snijdt.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 100 gr roomboter
    • 2 uien, fijngehakt
    • 450 gr mager rundergehakt
    • 2 theelepels Hongaars (zoet) paprikapoeder
    • 3/4 theelepel hete paprikapoeder
    • 1/2 theelepel gemalen chilivlokken
    • 1 theelepel gemalen komijn
    • 1 eetlepel witte azijn
    • 35 gr rozijnen
    • 70 gr groene olijven zonder pit, fijngehakt
    • 2 hardgekookte eieren, fijngehakt
    • zout naar smaak
    • 1 pakje diepvries bladerdeeg, ontdooid

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Extra tijd: 30min afkoelen  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Smelt de boter in een koekenpan en bak hierin de uien. Bak ze net niet goudbruin. Haal van het vuur en roer de zoete paprika, hete paprika, rode chilivlokken en zout naar smaak erdoor.
    2. Spreid het vlees uit in een grote zeef en giet er kokend water over zodat het deels gaar wordt. Laat het vlees afkoelen. Leg het vlees in een kom en voeg naar smaak zout toe, en de komijn en azijn. Meng goed door en voeg toe aan de uien. Meng door en spreid uit op plat oppervlak om af te koelen en harder te worden.
    3. Snijd de plakjes bladerdeeg in rondjes. Leg een lepel vol van het vleesmengsel op elk rondje; voeg wat rozijnen, olijven en hardgekookt ei toe. Zorg ervoor dat de vulling niet op de randen komt omdat de vettigheid ervoor zorgt dat het deeg straks niet meer plakt. Maak de randjes iets vochtig en vouw de pakketjes dubbel en druk de randjes dicht. Het pakketje moet op een halve maan lijken. Je moet nog een rand van ongeveer 1 cm overhouden om mee te werken. Druk het deeg goed dicht door de rand met je duim en wijsvinger stap voor stap gedraaid samen te knijpen, zodat je een gekartelde rand krijgt die goed dicht zit. Dit houdt lekkage tegen, want empanadas moeten sappig zijn.
    4. Verwarm de oven voor tot 180 graden C. Leg de empanadas op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik met een vork elke empanada in net achter de rand, zodat er wat stoom kan ontsnappen tijdens het bakken. Smeer in met wat losgeklopt ei en bak ze in ongeveer 20-30 minuten goudbruin.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren