Griekse spinazie en rijst

    Griekse spinazie en rijst

    24keer bewaard
    50min


    104 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een klassiek en smakelijk Grieks recept voor spinazie en rijst, Spanakorizo genoemd. Eenvoudig en snel te maken, en nog gezond ook! Serveer met vers citroensap en Griekse fetakaas.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 250 ml olijfolie
    • 2 uien, fijngehakt
    • 300 gr diepvriesspinazie, ontdooid en uitgelekt
    • 2 grote tomaten, grof gehakt
    • 700 ml water
    • 1 teentje knoflook, fijngehakt
    • 1 eetlepel tomatenpuree
    • 1 runderbouillonblokje
    • zout en peper naar smaak
    • 8 eetlepels ongekookte witte rijst met lange korrel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verhit olijfolie in een middelgrote pan op middelhoog vuur. Bak hierin de uien zacht. Meng de spinazie erdoor. Roer de tomaten erdoor. Laat de groenten 5 minuten zachtjes sudderen.
    2. Schenk 475 ml water in de pan en breng aan de kook. Meng de knoflook, tomatenpuree, bouillonblokje, zout en peper erdoor. Zet het vuur lager en laat ongeveer 15 minuten zachtjes koken, tot het water tot de helft gereduceerd is.
    3. Roer de rijst en resterend water door het spinaziemengsel. Breng weer aan de kook, zet het vuur lager en laat afgedekt 20 minuten sudderen, tot de rijst zacht en luchtig is.

    Tip

    Maak dit gerecht veganistisch door geen runderbouillonblokje te gebruiken, maar alleen water of een groentebouillonblokje.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren