Geroosterde asperges met krokante parmezaanse kaas

    Geroosterde asperges met krokante parmezaanse kaas

    9keer bewaard
    20min


    599 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept kan als bijgerecht of warm voorgerecht geserveerd worden. Gebruik een balsamico van goede kwaliteit en geniet ervan!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr dunne groene asperges
    • 1 eetlepel extra vergine olijfolie
    • 30 gr Parmezaanse kaas, geschaafd
    • versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 60 ml balsamico, of naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:20min 

    1. De oven voorverwarmen op 230°C/gasstand 8.
    2. De asperges in een ovenschaal leggen. Olijfolie erover druppelen en goed omscheppen. In een enkele laag leggen, Parmezaanse kaas erover verdelen en op smaak brengen met versgemalen zwarte peper.
    3. 12-15 minuten in de voorverwarmde oven bakken, tot de kaas gesmolten en krokant is en de asperges zacht maar stevig zijn. Direct op verwarmde borden serveren met een scheutje balsamico naar smaak.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Chantal
    van
    1

    Lekker recept, zelfs zonder balsamico. Ik heb de Parmezaanse kaas pas achteraf over de asperges gestrooid, de kaas is dan niet knapperig, maar het was wel erg lekker. - 22 sep 2010

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren