Zoete rijst met mango

    Zoete rijst met mango

    2keer bewaard
    25min


    24 personen hebben dit gemaakt

    Gekookte rijst gezoet met suiker en bedekt met verse mango en kokosroom. Een heerlijk dessert na een pittige maaltijd.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 300 gr dessertrijst (ongekookt)
    • 475 ml water
    • 150 gr suiker, of naar smaak
    • 2 mango's, geschild en in plakken
    • 250 ml kokosroom

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:25min 

    1. Doe rijst en het water in een sauspan. Breng aan de kook, doe de deksel op de pan en zet het vuur laag. Laat 15-20 minuten sudderen, tot het water is geabsorbeerd.
    2. Meng de gewenste hoeveelheid suiker door de hete rijst. Verdeel de rijst over 4 kommetjes. Leg mangoschijfjes erbovenop en schenk wat kokosroom erover.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren