Tonijnsteaks met knoflook en dragon van de bbq

    Tonijnsteaks met knoflook en dragon van de bbq

    2keer bewaard
    4uur20min


    25 personen hebben dit gemaakt

    Verse tonijn wordt 4 uur gemarineerd in een marinade van verse kruiden en knoflook en dan gegrild op de bbq voor een heerlijk zomerse maaltijd.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3 eetlepels olijfolie
    • 2 teentjes knoflook, geschild en fijngehakt
    • 2 eetlepels dragon-azijn
    • 1 eetlepel verse gehakte dragon of 1/2 theelepel gedroogde dragon
    • Versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 4 verse tonijnsteaks (ongeveer 650 gr)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Extra tijd: 4uur marineren  ›  Klaar in:4uur20min 

    1. Klop met een garde in een middelgrote kom de olijfolie, knoflook, dragon-azijn en peper door elkaar. Leg de tonijn in het mengsel. Dek af en laat minstens 4 uur in de koelkast marineren.
    2. Verhit een barbecue op hoog vuur en vet het rooster licht in met olie.
    3. Gril de tonijn 8-10 minuten per kant op de bbq, tot de vis makkelijk met een vork uit elkaar te halen is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren