Tonijnsteaks met knoflook en dragon van de bbq

    (26)
    4 uur 20 minuten

    Verse tonijn wordt 4 uur gemarineerd in een marinade van verse kruiden en knoflook en dan gegrild op de bbq voor een heerlijk zomerse maaltijd.


    25 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3 eetlepels olijfolie
    • 2 teentjes knoflook, geschild en fijngehakt
    • 2 eetlepels dragon-azijn
    • 1 eetlepel verse gehakte dragon of 1/2 theelepel gedroogde dragon
    • Versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 4 verse tonijnsteaks (ongeveer 650 gr)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Extra tijd: 4uur marineren  ›  Klaar in:4uur20min 

    1. Klop met een garde in een middelgrote kom de olijfolie, knoflook, dragon-azijn en peper door elkaar. Leg de tonijn in het mengsel. Dek af en laat minstens 4 uur in de koelkast marineren.
    2. Verhit een barbecue op hoog vuur en vet het rooster licht in met olie.
    3. Gril de tonijn 8-10 minuten per kant op de bbq, tot de vis makkelijk met een vork uit elkaar te halen is.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (26)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 5 collecties