Knoflook-gemberkip van de bbq

    Knoflook-gemberkip van de bbq

    5keer bewaard
    4uur35min


    46 personen hebben dit gemaakt

    Een eenvoudige marinade met Thaise smaak gemaakt van verse ingrediënten. De kip moet een paar uur, of zelfs een nacht marineren voor de beste smaak.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 2 eetlepels fijngehakte verse gember
    • 1 limoen, geraspt en uitgeperst
    • 1/4 theelepel chilivlokken
    • 120 ml water
    • 4 eetlepels sojasaus
    • 4 eetlepels worcestersaus
    • 1 eetlepel suiker
    • 6 kipfilets

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Extra tijd: 4uur marineren  ›  Klaar in:4uur35min 

    1. Meng de knoflook, gember, limoenrasp, limoensap, chilivlokken, water, sojasaus, worcestersaus en suiker in een kom. Meng goed door en leg de kip in de saus, roer om om alle kip een laagje te geven. Dek af en zet 4 uur tot een nacht in de koelkast om te marineren.
    2. Verhit een barbecue op hoog vuur en vet het rooster licht in met olie.
    3. Gril de kip 6-8 minuten per kant, of tot de interne temperatuur 80 graden C bereikt. Gooi resterende marinade weg.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren