Geroosterde curry-kip met couscous

    Geroosterde curry-kip met couscous

    6keer bewaard
    2uur


    60 personen hebben dit gemaakt

    Een geweldig mix van opwindende en subtiele smaken die tijdens het braden in de kip trekken en elke hap malsheid en kleur geeft. Ik vind deze kip lekker als hij aan de pittige kant is. Samen met een mild gekruide couscous zijn de smaken mooi in evenwicht. Het hele huis ruikt lekker van dit gerecht!

    Ingrediënten
    Porties: 5 

    • 2 eetlepels gerookte paprika
    • 1 eetlepel chilipoeder
    • 2 1/2 eetlepel kerriepoeder
    • 1 1/2 eetlepel gedroogde uien
    • 1 1/4 theelepels zout
    • 1 theelepel knoflookgranules
    • 1/4 theelepel versgemalen zwarte peper
    • 1/4 theelepel gewreven salie
    • 1 mespuntje gemalen gember (eventueel)
    • 2 eetlepels vers citroensap
    • 125 ml kippenbouillon
    • 60 ml plantaardige olie
    • 1 hele kip
    • 250 ml kippenbouillon
    • 750 ml water
    • 2 eetlepels vers citroensap
    • 30 gr boter
    • 400 gr couscous
    • 1 eetlepel kerriepoeder
    • 2 theelepels gedroogde ui
    • 2 theelepels gerookte paprika
    • 1/2 theelepel gewreven salie
    • 1/4 theelepel knoflookgranules
    • 1 laurierblad

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur30min  ›  Klaar in:2uur 

    1. De oven vooverwarmen op 200°C/gasstand 6.
    2. 2 eetlepels gerookte paprikapoeder, chilipoeder, 2 1/2 eetlepel kerriepoeder, 1 1/2 eetlepel gedroogde ui, zout, 1 theelepel knoflookgranules, zwarte peper, 1/4 theelepel salie en gember in een kleine kom mengen. 2 eetlepels citroensap, 125 ml kippenbouillon en plantaardige olie toevoegen om een pasta te vormen.
    3. Een beetje van de pasta in de holte van de kip wrijven, vervolgens de hele kip met de resterende pasta inwrijven, waar mogelijk ook onder het vel. De kip eventueel samenbinden en in een braadslee leggen.
    4. De kip in ong. 90 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot hij niet meer roze is en het vleessap helder is. Als u een vleesthermometer gebruikt controleer dan of het dikste deel van de bout minstens 75°C is.
    5. Terwijl de kip braadt in een grote sauspan 250 ml kippenbouillon, water, 2 eetlepels citroensap en boter aan de kook brengen. De couscous, 1 eetlepel kerriepoeder, 2 theelepels gedroogde ui, 2 theelepels paprikapoeder en 1/2 theelepel salie, 1/4 theelepel knoflook en het laurierblad erdoor roeren. De couscous aan het kokende vocht toevoegen en 3 minuten laten koken. Het vuur uitzetten en de pan afdekken. Houdt de couscous warm tot de kip gaar is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren