Gevulde jalapenos met kaas en ananas

    Gevulde jalapenos met kaas en ananas

    2keer bewaard
    1uur10min


    19 personen hebben dit gemaakt

    Perfect voor een feestje. De zoetheid van de ananas in combinatie met de pittigheid van de peper. Zorg dat je verse jalapenos gebruikt.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 12 verse jalapeno pepers
    • 225 gr roomkaas, zacht
    • 170 gr jongbelegen kaas, geraspt
    • 1 eetlepel gebakken baconstukjes
    • 125 gr fjngehakte ananas op sap, uitgelekt en sap bewaard

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 40min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Verwarm de oven voor tot 180 graden C / gasstand 4.
    2. Snij een plakje van de onderkant van elke peper, en gebruik een scherp mes om de inhoud en zaadlijsten uit de peper te snijden. Tip: draag plastic handschoenen en raak je gezicht niet aan om irritatie van de pepers tegen te gaan.
    3. Meng de roomkaas, geraspte kaas, bacon, ananas en ongeveer 1 theelepel ananassap of zoveel als nodig in een kom. Gebruik een kleine lepel om de pepers te vullen met het mengsel.
    4. Leg wat aluminium wegwerpbakjes op de kop op een bakplaat. Zet de pepers op de bakjes en bak ze in ongeveer 30-45 minuten gaar, de vulling moet heet zijn.

    Tips

    Om de jalapeno pepers rechtop te laten staan, snij ik X vormen in de bodem van de aluminium bakjes en druk de pepers daar in. Dit recept is voor 12 grote, of 24 kleine jalapeno pepers.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren