Gevulde varkensfilet met romige gorgonzolasaus

    Gevulde varkensfilet met romige gorgonzolasaus

    2keer bewaard
    1uur30min


    91 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een elegant gerecht voor 2 personen. Een heel speciale variatie op gewone varkenslapjes. Gebruik dikke plakken varkensfilet, want je vult ze met gorgonzola en appel en worden dan in de oven gebakken.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1 eetlepel boter
    • 1/2 Granny Smith appel, in blokjes
    • 1/2 eetlepel gedroogde tijm
    • gemalen zwarte peper naar smaak
    • 40 gr gorgonzola op kamertemperatuur
    • 2 dik gesneden varkensfilets
    • 1/2 theelepel olijfolie
    • 2 teentjes knoflook
    • 40 gr gorgonzola
    • 3 eetlepels droge sherry
    • 2 eetlepels slagroom
    • 120 ml kippenbouillon
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Verwarm de oven voor tot 190 graden C.
    2. Om de appelvulling te maken: Smelt de boter in een sauspan of koekenpan op middelhoog vuur. Bak hierin de appels met tijm, zout en peper tot de appels zacht zijn; ongeveer 15-20 minuten
    3. Doe het appelmengsel in een kom en meng het met 40 gr gorgonzola. De kaas moet binnen een paar minuten door het mengsel smelten.
    4. Om de varkensfilets klaar te maken: Snij de varkensfilets in tot ze nog net aan 1 kant aan elkaar zitten. Vul ze elk met 2-3 eetlepels vulling.
    5. Bak de varkensfilets 1 uur in de oven. Tip: Leg de filets in een rek waarbij de helften tegen elkaar gedrukt worden zodat de vulling er niet uit loopt.
    6. Om de saus te maken: Verhit de olie in een saus- of koekenpan op middelhoog vuur. Bak hierin de knoflook en kaas tot deze begint te smelten. Voeg direct de sherry toe en laat dit een minuut koken tot het vermengd is, voeg dan de slagroom en de helft van de bouillon toe en zout en peper. Roer om totdat het goed gemengd is. Roer af en toe en laat inkoken op middelhoog vuur tot de saus begint te karameliseren en donkerbruin wordt. Voeg de resterende bouillon toe en laat koken om de saus nog verder in te dikken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren