Zomerse zalmspiesjes

    Zomerse zalmspiesjes

    3keer bewaard
    1uur8min


    11 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een eenvoudige marinade voor zalm vol met smaakvolle kruiden. Het is een makkelijk zomers recept, je hoeft de zalm alleen maar even te grillen op de bbq.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 350 gr zalmfilet, ongeveer 2 cm dik, in strips van 5cm gesneden
    • 5 eetlepels citroensap
    • 60 ml witte wijn
    • 1 eetlepel gehakte verse munt
    • 1 eetlepel gehakte verse dille
    • 2 eetlepels gehakte verse peterselie
    • 2 eetlepels fijngehakte knoflook
    • 1 snufje chilivlokken
    • 4 eetlepels olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 8min  ›  Extra tijd: 30min marineren  ›  Klaar in:1uur8min 

    1. Verhit de barbecue.
    2. Leg de zalm onderin een ovenschaal. Mix de citroensap, wijn, munt, dille, peterselie, knoflook en chilivlokken in een kom. Giet voorzichtig, al roerend, de olijfolie erbij. Schenk het mengsel over de zalm. Laat het niet langer dan 30 minuten marineren in de koelkast.
    3. Rijg de zalm in de lengte aan in water geweekte houten prikkers. gril ze op de hete barbecue, ongeveer 4 minuten per kant. Serveer direct.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren