Zweedse pannenkoeken

    Zweedse pannenkoeken

    5keer bewaard
    30min


    62 personen hebben dit gemaakt

    Dit zijn heerlijke, lichte pannenkoeken. We serveren ze gewoonlijk met fruit, jam of gestoofde appels als dessert.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 extra grote eieren, gesplitst
    • 125 gr bloem
    • 1/2 theelepel zout
    • 2 eetlepels suiker
    • 250 ml melk
    • 3 eetlepels zure room
    • 4 eiwitten
    • 3 eetlepels plantaardige olie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Klop in een middelgrote kom de eidooiers tot een dikke massa. Zeef bloem, zout en suiker in een aparte kom. Voeg het mengsel en de melk (afwisselend) toe aan de eieren. Roer de zure room erdoor.
    2. Klop de eiwitten stijf in een middelgrote kom. Schep ze voorzichtig door het beslag.
    3. Vehit een koekenpan op hoog vuur. Doe een kleine hoeveelheid olie in de pan en schenk er ongeveer 1 eetlepel van het beslag in. Spreid het beslag gelijkmatig uit. Laat de pannenkoek aan een kant bruin worden. Draai om als er bubbels aan het oppervlak komen. Laat de andere kant bruin worden. Herhaal dit proces met de rest van het beslag.
    4. Serveer warm met fruit en room.

    Eieren splitsen

    In deze video laten we je 4 methodes zien hoe je gemakkelijk eieren kunt splitsen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren