Zoete Poolse worstjes

    Zoete Poolse worstjes

    2keer bewaard
    2uur


    160 personen hebben dit gemaakt

    Poolse worst gekookt in worcestersaus, bruine suiker en hete pepersaus. Serveer met aardappelpuree en kool.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 800 gr Poolse (kielbasa) worst, in stukjes van 2,5 cm gesneden
    • 5 eetlepels Worcestersaus
    • 1 eetlepels vers citroensap
    • 1 ui, in blokjes
    • 100 gr donkerbruine basterdsuiker
    • 2 scheutjes hete pepersaus
    • 150 ml water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:2uur 

    1. Leg de worst in een grote pan. Voeg net zoveel water toe tot de worst onder staat en laat 1 uur zachtjes sudderen op laag vuur. Giet af, haal de worstjes uit de pan en zet apart.
    2. Verwarm de oven voor op 180 graden C / gasstand 4.
    3. Meng in dezelfde pan de worcestersaus, citroensap, ui, suiker, hete pepersaus en water. Breng al roerende aan de kook. Leg de worstjes in een ovenschaal en giet de saus eroverheen.
    4. Zet de ovenschaal 1 uur in de voorverwarmde oven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren