Beste Tiramisu ooit

    Beste Tiramisu ooit

    18keer bewaard
    4uur20min


    45 personen hebben dit gemaakt

    Mijn versie van de Italiaanse klassieker bevat lange vingers gedrenkt in koffie met een mascarpone-brandy roommengsel. Het lekkerst als je het een nacht kan laten staan. Strooi geraspte chocolade of cacaopoeder over de bovenkant voor serveren.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 6 eieren, gesplitst
    • 3 eetlepels suiker
    • 450 gr mascarpone
    • 2 eetlepels brandy
    • 1 theelepel vanille extract
    • 350 ml sterke koffie, op kamertemperatuur
    • 30 lange vingers
    • 224 gr pure chocolade, geraspt of fijngehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Extra tijd: 4uur in de koelkast  ›  Klaar in:4uur20min 

    1. Klop in een grote kom de eidooiers met suiker met een elektrische mixer op tot een lichtgele massa, ongeveer 1 minuut. Klop de mascarpone, brandewijn en vanille door. Klop in een aparte kom de eiwitten stijf. Meng dit voorzichtig door het mascarpone mengsel.
    2. Dip de lange vingers, een voor een in de afgekoelde koffie en leg ze in een schaal. gebruik de helft van de lange vingers om de bodem te bedekken. Verspreid hierover de helft van het mascarponemengsel en strooi wat geraspte chocola erover. Herhaal met de resterende lange vingers en mascarponemengsel.
    3. Dek goed af met huishoudfolie en zet minstens 4 uur of een nacht in de koelkast. Bestrooi voor serveren met de resterende geraspte chocola.

    NB

    Dit gerecht bevat rauwe eieren. Zwangere vrouwen, jonge kinderen, ouderen en zieken worden geadviseerd geen rauwe eieren te eten.

    Eieren splitsen

    In deze video laten we je 4 methodes zien hoe je gemakkelijk eieren kunt splitsen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren