Libanese knoflooksaus

    Libanese knoflooksaus

    16keer bewaard
    30min


    80 personen hebben dit gemaakt

    Serveer deze saus met vlees van de barbecue of kebabs, pitabroodjes of als saladedressing. Het is een mengsel van verse knoflook, citroensap en olie.

    Ingrediënten
    Porties: 32 

    • 1 hele bol knoflook, gepeld en fijngehakt
    • 1 eetlepel zeezout
    • 120 ml vers citroensap
    • 235 ml plantaardige olie
    • 235 ml olijfolie (niet extra vergine)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Doe de knoflook, zout, citroensap, plantaardige olie en olijfolie in een glazen maatbeker. Gebruik een hand- of staafmixer om de ingrediënten te mixen tot een dikkere saus, in 1 tot 2 minuten. Blijf mixen tot het mengsel de dikte heeft van mayonaise.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    3

    Iets anders. 1 bol knoflook fijn maken met zout 2 eetlepels olijfolie 3 lepels kwark alles bij elkaar in de blender is het recept van de oma van me man die is libanees - 17 apr 2011

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren